Florence University of the Arts

Florence University of the Arts (FUA)  je jedan od vodećih privatnih univerziteta u Italiji, koji je osnovan pre 20 godina. FUA se bavi obrazovanjem na globalnom nivou zahvaljujući internationaolnom pristupu koji je mešavina italijanskog i američkog obrazovanja. Osim osnovnih studija, nudi i profesionalne studije, kao i kratke kurseve italijanske kulture i istorije koji su veoma popularni u svetu, jer se održavaju u Firenci i dobija se celokupan doživljaj Italije.

firenca studije

FUA Fakulteti

FUA se sastoji iz 9 fakulteta koji se nalaze u kampusu širom Firence, na 7 lokacija. Časovi se održavaju u malim grupama do 12 studenata, što omogućava profesorima da se posvete studentima i njihovim potrebama i ambicijama.

fua schools

fua firenca

Osnovne studije (Bachelor)

Osnovne studije traju 4 godine i održavaju se na engleskom jeziku.

Smerovi koji postoje su:

header_fua

Career programs

Karijerni Programi na FUA su jedinstveni zbog kombinacije teorije i praksena terenu pored profesionalaca u dinamičnoj lokalnoj ekonomiji u Firenci, Italija. Kurs i sadržaj crpe svoju snagu iz istraživanja i prakse, pod nadzorom članova fakulteta koji su poštovani profesionalci iz različitih industrija. Koncentrisani format ovog načina studija omogućava ubrzano učenje i ulazak na tržište rada sa tehničkim znanjima. Ukoliko želite da promenite karijeru ili steknete diplomu koja će vam donet posao ovakav program je prava stvar.

APICIUS INTERNATIONAL SCHOOL OF HOSPITALITY
ONE-YEAR, 2 LEVELS

 1. BAKING AND PASTRY*
 2. CULINARY ARTS*
 3. HOSPITALITY MANAGEMENT*
 4. WINE STUDIES AND ENOLOGY

fedora team copy

TWO-YEAR, 4 LEVELS

 1. CULINARY ARTS
 2. HOSPITALITY MANAGEMENT

SEMESTER-BASED MASTER PROGRAMS

 1. MASTER IN ITALIAN CUISINE: a year long certificate (Sept-May) and includes practical experience integrated to the program structure.
 2. MASTER IN INTERNATIONAL BAKING AND PASTRY: a semester-long certificate (Sept-Dec) and includes practical experience integrated to the program structure.

Firenze-Number-Nine-Wellness-Hotel-Italy-Vacation-Florence-Disi-Couture-15.jpg

DIVA DIGITAL IMAGING VISUAL ARTS
TWO-YEAR, 4 LEVELS

 1. PHOTOGRAPHY*
 2. VISUAL COMMUNICATION*

FAST FASHION AND ACCESSORY AND TECHNOLOGY
TWO-YEAR, 4 LEVELS

 1. ACCESSORY DESIGN AND TECHNOLOGY
 2. FASHION DESIGN AND TECHNOLOGY*

Florence_Firenze_travel-diary_blog-mode-homme--mensfashion-Paris12
IDEAS: INTERIOR DESIGN, ENVIRONMENTAL ARCHITECTURE AND SUSTAINABILITY
TWO-YEAR, 4 LEVELS

 1. ECO-SUSTAINABLE DESIGN
 2. LUXURY DESIGN

J SCHOOL: JOURNALISM, COMMUNICATION AND PUBLISHING
ONE-YEAR, 2 LEVELS

 1. PUBLISHING

italijanska hrana

Kratki Kursevi (Enrichment Program)

Palazzi FUA nudi nekoliko kratkih programa kroz koje možete da obogatite sebe, svoja znanja i iskustvo. Ovo su kursevi specijalizovani za učenje kroz turističke obilaske, predavanja širom Firence i praktična iskustva. Ovi programi mogu biti individualni za pojedince koji žele da kroz odmor nauče nešto novo, ali i za grupe koji planiraje tim bilding u inostranstvu ili žele da proslave važne prilike.


Ako želite da studirate ili pohađate kurs na FUA pošaljite nam besplatan upit