Ino agencija posetila Anglo-American University u Pragu

U maju imali smo zadovoljstvo da posetimo AAUNI univerzitet, gde je naša direktorka Ana Marija Marinković imala sastanak sa direktorkom Admission Office Irenom Valešovom, na kome su razgovarale o uslovima upisa i stipendijama.

anglo american university prag ino agencija.jpg

Lokacija

AAUNI se nalazi na “Malá Strana” elitnoj obali reke Vltava, blizu reke, u diplomatskom i istorijskom delu Praga, u kome se nalaze mnogi dvorci, hoteli, kafići i restorani. Blizu je i Karlov Most, kao i centar Praga tako da lokacija ne može biti bolja! Fakultet se nalazi u istorijskoj zgradi, prelepo opremljenom, sa svojim dovrištem i privatnim pristupom još lepšem parku gde studenti provode svoje slobodno vreme. Na Fakultetu postoji i biblioteka, svečana sala, kantina i kafić, opremljene učionice i zajedničke prostorije.

ceska studije

Studije

Studije su na engleskom jeziku, što privlači studente iz više od 50 zemalja i ceo program je po britanskom i američkom standardu. Više o programima i kvalitetu studija možete pročitati ovde. Grupe su do 50 studenata, a standardna veličina klase je 20 studenata.

Školarina i stipendije

Trenutno je cena školarine 5555 evra po godini, a tokom studija može se aplicirati za stipendiju za umanjenje školarine na osnovu proseka. Od sledeće godine postoji mogućnost da će stipendija biti od prve godine studija!

prague anglo american university -resize_anglo-american-university-prague.png

Smeštaj i troškovi života

AAUNI pomaže studentima da pronađu smeštaj na privatnom i državnom tržištu. Smeštaj u državnom domu je 150 evra mesečno, i mnogi studenti biraju baš ovu opciju.  Što se troškova života tiče, oni nisu visoki i za život je dovoljno 400-500 evra mesečno.

Studentski rad

Češka je specifična jer se sa studentskom vizom može raditi full-time, odnosno puno radno vreme. Zato mnogi biraju Master na AAUNI, jer su časovi samo popodne i vikendom, a preko nedelje rade. Full time pravilo važi i za osnovne i za master studije.

studije u ceskoj stipendija.jpg

Zašto studirati na AAUNI?

Zato što su studije na engleskom jeziku, kvalitet nastave visok a život u Pragu veoma prijatan. S obzirom da je reč o slovenskom narodu i sličnom mentalitetu, češki jezik se brzo nauči i mnogi studenti lako nađu posao tokom i nakon studija, jer je stopa nezaposlenosti samo 3% i postoji ogromna potražnja za kadrovima.


Ako želite da studirate u inostranstvu pošaljite nam besplatan upit