Master studije marketinga u Barseloni – iskustvo sa studija

Svoje iskustvo sa studija marketinga na EU Business School u Barseloni, sa nama je podelila naša draga Ana Vranješ. Kako joj se dopada Barselona i više informacija o studijama, pročitajte u njenom intervjuu ispod.

1) Zašto si odabrala Španiju za nastavak svojih studija?

Imala sam priliku da posetim nekoliko gradova u Španiji i svaki od njih je ostavio fenomenalan utisak na mene. U Španiji se osećam prijatno pre svega zbog ljudi koji su jako slični nama, ali moram priznati da me je privukla i prelepa mediteranska klima. Kada sam se konsultovala sa Ana Marijom iz INO agencije i videla da program koji me interesuje postoji u Barseloni, to je bilo to!

PHOTO-2019-03-27-17-40-01

2) Kaži nam nešto više o svom programu i studijama?

Upisala sam Master in Marketing program na EU Business School koji traje godinu dana. Ja sam počela u januaru ali postoje još dva upisna roka (mart i septembar) tako da možete birati kad vam najviše odgovara da počnete. Studije su na engleskom jeziku. Predavanja se održavaju svaki dan i traju oko 3h uglavnom uveče, što ostavlja dosta slobodnog vremena u toku dana. Ono što se meni posebno dopada je što je nastava kao i ispiti više praktičnog tipa, u smislu da nema previše učenja ‘napamet’ već se sve svodi na primenu onoga što su profesori ispredavali na razne projekte, eseje i case studies, što je na kraju krajeva najpribližnije budućoj profesiji.

3) Kako je izgledao proces apliciranja i koliko ti je značila pomoć Ino agencije?

Ja sam tek u septembru odlučila da ću upisati master i želela sam da počnem što pre, tako da nisam imala previše vremena za gubljenje. INO agencija mi je pomogla u samom procesu odlučivanja koji ću master upisati, a kasnije i sa prikupljanjem dokumentacije i samim procesom apliciranja koji je prošao prilično brzo i glatko, s obzirom da sam već imala i sertifikat jezika (u mom slučaju samo engleski je potreban, jer su studije na engleskom).

PHOTO-2019-03-27-17-39-59

4) Kako izgleda studentski život u Barseloni?

Prezadovoljna sam! 🙂 Barselona je sve i više od onoga što sam očekivala! Jako živopisan grad, urban, brz, prepun dešavanja, neverovatan spoj kultura i nacija (i zbog turista, ali i dosta internacionalnih studenata i mladih poslovnih ljudi). Zbog svega toga, ali i prelepih sunčanih dana tokom cele godine mislim da je pravi izbor za studente. Iskustvo koje ćete ovde steći upravo zbog te raznovrsnosti je neverovatno bogatstvo!

5) Šta planiraš posle fakulteta i koji su tvoji planovi za budućnost?

Barselona je grad koji nudi puno mogućnosti za zaposlenje za mlade ljude, tako da bih volela da u narednom periodu tokom drugog semestra pronadjem praksu u sferi marketinga. Predavanja su tako organizovana da je moguće pronaći part-time posao ili praksu, i bilo bi to super iskustvo. Nakon toga, planiram da se vratim u Beograd, ali otom potom, Barselona ne prestaje da me iznenadjuje, tako da nikad se ne zna.

PHOTO-2019-03-27-17-39-58

Hvala ti što si podelila svoje iskustvo sa nama i želimo ti mnogo sreće u daljoj karijeri!

Ino agencija je direktan predstavnik EU Business School iz Barselone i upis je preko nas direktan!

Uz prijavu radimo i besplatnu reviziju dokumentacije kako biste bili sigurni da je vaša aplikacija na najvišem moguće nivou.

Ukoliko nemate svu potrebnu dokumentaciju, nudimo usluge izrade.

Ukoliko vas interesuju studije na EU Business School, skinite brošuru i prijavite se da dobijete više informacija – ovde!


Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu, pošaljite nam besplatan upit: