Global Education Academy Toronto

Locirana u mirnom i prelepom kraju, Global Education Academy predstavlja jednu od najboljih privatnih srednjih škola u Kanadi. GEA je odlično opremljena, akreditovana i moderna škola koja svojim učenicima pruža lepe mogućnosti za dalje obrazovanje.

Global EducationAcademy

O školi 

Škola se nalazi u  Thornhillu u prelepom okruženju u blizini Toronta. Kampus je okružen prelepom prirodom koju je škola iskoristila maksimalno u cilju promovisanja Kanade. U sklopu kampusa nalaze se moderne i potpuno opremljene učionice, teretane, raznovrsni sportski tereni i raznovrsne labaratorije za potrebe istraživanja.

Kako do kanadske diplome?

Škola se sastoji od 30 kredita kako oni to vole da nazovu, od kojih su 22 obavezna, a ostalih 12 izborni, kao što su to kod nas izborni predmeti. Na taj način ne postoje smerovi, nego izborni predmeti koji nas upućuju na buduće školovanje.
Kada su u pitanju srednje škole u inostranstvu, sistem obrazovanja je izmenjen pa je čest slučaj da je 4. godina studija fokusirana na pripremu za predstojeće studije. Škola je tu da studentu podrži u pripremama SAT testa ili nekih dodatnih testova.
Takođe, ako student nije ranije pohađao školu, a želi da se na najbolji način pripremi za studije, na raspolaganju je nekoliko pripremnih programa nastave:

  • University Preparation Program – traje jednu godinu i namenjen je internacionalnim studentima koji su srednju školu završili u svojoj zemlji a želeli bi da studije nastave u inostranstvu uz lagan prelaz.
    Uz ostvarenih 6 kredita u ovoj školi student stiče pravo i dobija Ontario Secondary School Diploma sa kojom može aplicirati na fakultet.
  • Program pripreme za apliciranje na top univerzitete u Kanadi – ako želite samo najbolje, pripremite se na intenzivne pripreme! 🙂

Škola je na raspolaganju za svaku pomoć studentima. Od dočeka na aerodromu do potupnog mentorisanja i sigurnosti u toku nastave i celokupnog boravka u školi.
Škola se brine i za smeštaj studenata, tako da su na raspolaganju raznovrsne opcije od studentskih rezidencija do soba u okviru porodice. Svakako, najviše učenika i roditelja bira opciju studentske rezidencije, tj. studentskog doma, iz raloga što je sigurnost na najvećem nivou, ali i zato što je ceo smeštaj obezbeđen samo za učenike akademije.

Cene

Cena jedne školske godine je 16 000 kanadskih dolara.
Ino agencija je zvanični predstavnik škole, i za sve infomracije oko prijave i dodatnih informacija, molimo popunite upit ispod: