Baruch College New York

Državni koledž na Menhetnu, deo City  University of New York, sa odličnim studijama i veoma povoljnim školarinama za američke standarde. Fakultet ima svoj dom na Menhetnu i nudi pravi NYC život.

Lokacija

Za one koji prihvataju samo New York i ništa manje od toga, predstavljamo odličan koledž.

saketh-garuda-268190

Baruch college je deo University of New York, obuhvata preko 18 000 studenata. Smešten na Manhattanu nedaleko od Wall streeta,  nudi mnogo programa, pa iz tog razloga prijave se zatvore i pre roka, jer su prebukirani. Pošto se nalazi na izvrsnoj lokaciji, podeljen je u nekoliko kampusa, i samim tim velika je moć networkinga i pronalaska posla i prakse. Naravno, najtraženiji smerovi su sve vezano za biznis.

U ponudi su –  studije svih nivoa iz raznih oblasti, kao i mini MBA. Takođe, nude mogućnost i za kuresve jezika (preko kojih se dobija boravišna dozovola od 3 meseca).

Kampusi:

Baruch College je podeljen u nekoliko kampusa grupisanih na sledeći način:

Zuckilin School of Busniness – kampus koji se smatra najvećom akreditovanom školom u SAD – u iz oblasti biznisa. Štaviše, najviše prijava je upravo za smerove u ovom kampusu jer je fokusiran na business studije. Organizovan je klasično američki – sa izborom za major i minor predmeta, ili sistem poznatiji kao Liberal Art. Time u major predmete svrstavate glavne predmete, tj. ono čime želite da se bavite, dok su minor sporednI.

Weissman School of Arts and Sciences – za ljubitelje umetnosti i umetničkog stvaralaštva, mnogi smerovi su u opticaju.

Marxe School of Public and International Affairs – nešto slično našem FPN – u. Dakle, studije iz oblasti političkih nauka, javne uprave, međunarodnih odnosa.

Detaljne  smerove po svakom kampusu posebno, možete videti na njihovom sajtu ovde.

Kako do boravišne dozvole u Americi?

francesca-tirico-450426.jpgCounting and Professional Studies – je poseban program u sklopu Baruch koledža namenjen mladim profesionalcima, koji žele da se usavršavaju u oblasti svoje struke ili žele da nauče engleski jezik. Nešto kao mini MBA.

Mini MBA je organizovan u vidu –   The Contemporary American Business Practices (CABP) programa koji je namenjen za sve mlade ljude koji prate najnovije trendove u oblasti poslovanja. Finansije, business management, administracija, marketing, web design i sl.

Cena programa je 8000 $

Pored ove opcije, postoji i deo koji je fokusiran za učenje engleskog jezika.  Svi zainteresovani su u prilici da uče jezik i budu u New Yorku na 5 ili 10 nedelja. U oba slučaja (CABP ili kursa jezika) dobijate vizu na period od 3 meseca, pa po završetku programa uvek možete iskoristiti ostatak boravka na obilazak.

Kursevi su namenjeni za odrasle, i u ponudi je i priprema za sertifikate kao što su IELTS ili TOEFL, ali i standardni kursevi.

I u ovom slučaju su nas iznenadili cenom – 2900 $ za 10 nedelja, dok je za period učenja od 5 nedelja cena 1800 $

Cene

Za jedan američki koledž koji se nalazi u srcu Njujorka, studije i nisu toliko skupe. Osnovne studije koštaju 13 000 – 15 000 dolara po godini, dok je cena mastera 15 000 dolara.

I za kraj, zašto studirati na Baruch College:

– Dobar odnos cene i kvaliteta studija

– Dobra lokacija – na Manhattanu pored Wall Street – a

– Velika šansa za pronalazak prakse i posla

– Fakultet se brine o smeštaju studenta                                 

– Dva upisna roka: letinji i zimski


Ukoliko želite da studirate u inostranstvu pošaljite nam besplatan upit