Università Cattolica Milano

Najveći privatni univerzitet u Evropi koji postoji 100 godina i nudi veliki broj smerova na engleskom i italijanskom jeziku. Veoma popularan zbog svoje tradicije, uslova studiranja, stipendija i života u Milanu.

Università Cattolica del Sacro Cuore, poznatiji kao Cattolica, je najveći privatni univerzitet u Italiji, ali i u Evropi, brojeći čak 45 hiljada studenata. Osnovan je pre skoro 100 godina, 1921. godine u Milanu, gde im se i nalazi najveći kampus. Zbog veličine univerziteta, Cattolica ima kampuse i u  Piacenza-Cremona, Brescia, i Rimu. Univerzitet (uprkos imenu) nema religijske ili katoličke konotacije, već je otvoren ka studentima svih religiija i kultura, i na njemu studira preko 100 nacija.

Rangiranost

Danas je Cattolica moderan univerzitet gde su studenti na prvom mestu. Po prestižnom QS rankingu Cattolica Univerzitet se nalazi u top 200 univerziteta na svetu za 10 naučnih disciplina. Sam univerzitet ima odlične veze za industrijom i privredom Severne Italije, te nudi veliki broj praksi tokom i posle studija.

cattolica-milano2.png

Zašto Cattolica

Cattolica je jedan od najprestižnijih univerziteta u Italiji i veoma je cenjen, kako u Italiji, tako i u celoj EU. Po rangiranosti spada u top 200 univerziteta, dok se u Italiji spada u top 2 biznis škole u Italiji. Osim ekonomije, poznat je i Fakultet za medicinu, Pravo, Psihologiju, Političke nauke, Poljoprivredu i Prehrambenu industriju. Cattolica Univerzitet osnovan je pre 100 godina i pohađa ga 45000 studenata.  Glavni kampus nalazi ce u centralnom delu Milana u tradicionalnim, istorijskim zgradama i odiše pravom italijanskom atmosferom. Italija je odličan izbor za osnovne i master studije zbog blizine, visokog kvaliteta života, kulture i odličnh perspektiva za karijeru, jer je Italija broj 1 trgovinski partner Srbije, ali i drugih EX YU zemalja. Poznavanje italijanskog jezika, sistema i ekonomije se za naše studente pokazalo kao veoma značajno za kasnije traženje posla ili kreiranje sopstvenog biznisa.

Programi

Univerzitet svake godine kreira nove programe za osnovne i akademske studije, i trudi se da ponudi što više opcija za prakse i razmene svojim studentima. Među studentima ima mladih iz celog sveta, zbog velikog broja programa na engleskom jeziku. Na italijanskom jeziku dostupne su studije skoro svih oblasti.

PROČITAJTE ISKUSTVA SA STUDIJA NA CATTOLICI

Bachelor studije na engleskom:

B.Sc. in Economics and Management (Milan)

B.Sc. in International Relations and Global Affairs (Milan)

B.Sc. in Sustainable Agriculture for Food quality and Environment (Piacenza)

MD in Medicine and Surgery (Rome)

Master studije na engleskom:

Agricultural and Food Economics (Cremona)

Banking and Finance (Milano)

Economics (Milano)

Global Business Management (Piacenza)

Healthcare Management (Rome)

International Management, Legislation and Society (Piacenza)

Management (Milano)

Methods and Topics in Arts Management (Milano)

cattolica-cene.png

Studije na italijanskom i brošure

Osnovne studije na italijanskom ovde:  Cattolica_Undergraduate_16_17

Master studije traju godinu dana (Specialized Master) ili dve godine (Postgraduate Programs). Spisak svih programa možete pogledati ovde. Takođe možete pogledati brošuru programa postdiplomskih (Master) studija:Graduate_Programs_16-17

Ovde možete pogledati brošuru o studijama i životu na Cattolica Univerzitetu: UCSC_Brochure_2015

Ovde možete pogledati brošuru programa studija medicine na engleskom jeziku u Rimu:   MEDICINE-SURGERY_16-17

Cene

Prosečna školarina je 8.500-10000 evra, mada može biti i 5000 evra ukoliko dobijete njihovu stipendiju.

Smeštaj

U saradnji sa agencijom za smeštaj u Milanu, predstavljamo studentima izbor studentskih stanova u širem centru Milana, u delu grada gde je i Cattolica.

Menza

Cattolica ima nekoliko menzi za svoje studente, gde se studenti hrane veoma povoljno i kvalitetno. Više informacija ovde.

ino-agencija-iskustva.png

Ukoliko aplicirate preko nas dobijate:

  • Određeno umanjenje školarine (zavisno od vaše aplikacije). Svi naši klijenti dobiju neko umanjenje cene studija
  • Besplatno slanje aplikacije iz naše kancelarije
  • Ne plaćate application fee (jer idete preko zvaničnog agenta) koji je inače 75 evra
  • Besplatno vam uradimo reviziju dokumentacije da vidimo da li je sve u redu
  • Direktan kontakt sa komisijom i olakšan upis

Prijave su otvorene do 15 maja ali ako aplicirate preko nas deadline je 15.jun ali zbog velikog broja prijava aplicirajte što ranije.

Više informacija o Cattolici i iskustvima na studijama ovde.


Ako želite da studirate na Cattolici pošaljite nam besplatan upit