Anglo-American University Prag

Studije prava, biznisa, političkih nauka i umetnosti na najstarijem privatnom univerzitetu u Centralnoj Evropi. Prelep kampus u centru Praga i dostupne stipendije.

AAU je američki univerzitet osnovan u Pragu 1990.godine i najstariji je privatni univerzitet u Češkoj. AAU je najprestižniji privatni univerzitet u Češkoj, koji je organizovan kao neprofitni univerzitet koji dodeljuje američke i britanske diplome, zajedno sa nacionalnom češkom diplomom. U Češkoj su poznati po inovaciji, odličnim studijama na engleskom jeziku i fantastičnim mogućnostima za studente u toku i nakon studija.

AAU-740x410

AAU je međunarodni univerzitet sa studentima iz 70 zemalja. Najviše studenata ima iz Amerike i Češke, ali i Rusije, Nemačke, Francuske, Ukrajine i Italije. Profesori dolaze iz 20 zemalja. Većuna su takođe Amerikanci i Česi, ali i Skandinavci, Nemci, Izraelci, Francuzi i drugi.

This slideshow requires JavaScript.

AAU je međunarodni univerzitet sa studentima iz 70 zemalja. Najviše studenata ima iz Amerike i Češke, ali i Rusije, Nemačke, Francuske, Ukrajine i Italije. Profesori dolaze iz 20 zemalja. Većuna su takođe Amerikanci i Česi, ali i Skandinavci, Nemci, Izraelci, Francuzi i drugi.

Studije

Predavanja i vežbe se održavaju u malim grupama, do 25 studenata, a prosečan broj studenata je 18 po grupi. Postoji 12 smerova na osnovni studijama i 3 smera na Master studijama i svi studijski programi su na engleskom jeziku. Osnovne studije traju 3 godine a Master studije traju dve godine. Postoji 5 fakulteta: School of Business Administration, School of Humanities & Social Sciences, School of International Relations & Diplomacy, School of Journalism i the John H. Carey II School of Law.

This slideshow requires JavaScript.

Osnovne studije
Business Administration
Business Administration: Marketing and Communications Emphasis
Business Administration: Strategic Marketing Analysis and Planning Emphasis

Humanities, Society and Culture
Politics and Society
Jewish Studies: History and Culture
Visual Art Studies

International Relations

Journalism and Communications

Certificate of Higher Education in Common Law
Bachelor of Laws (LLB) – Undergraduate Entry
Bachelor of Laws (LLB) – Graduate Entry

Master studije
Business and Law in International Markets
MBA (Master of Business Administration) – in cooperation with Chapman University, California

Humanities

International Relations and Diplomacy

Master of Law (LL.M.)

School of Business Administration u saradnji sa Champan University iz USA nudi MBA program, a John H. Carey II School of Law nudi LLM zajedno sa University of London.

This slideshow requires JavaScript.

Smeštaj i život

Život AAU studenata je veoma uzbudljiv iz 2 razloga: Prvo jer se na samom Univerzitetu uvek nešto dešava a drugi razlog je jer žive u Pragu, prestonici noćnog života i zabave Centralne Evrope. AAU često organizuje predavanja, networking koktele, izložbe, večere i žurke, te studenti imaju dosta prilike da upoznaju uticajne i važne ljude Češke sa kojima je AAU povezan i koji su studirali ovde. Što se troškova života i smeštaja tiče, Prag je samo malo skuplji od Beograda, te je za mesečne troškove studenata potrebno izdvojiti oko 500 evra. AAU smešta svoje studente u dve rezidencije, ali i Studentski servis pomaže studentima koji žele da nađu stan. Svi studenti na AAU imaju pravo na finansijsku pomoć Vlade Češke za povraćaj deo novca za smeštaj, pa i to umanjuje ukupne troškove.

This slideshow requires JavaScript.

Cena studija

Cena studija za osnovne studije je 5556 evra godišnje. Cena studija za Master studije je 6111 evra godišnje. Svakog semestra plaća se i administrativna taksa od 180 evra.

Cena prijave je 80 evra, a usluga slanja Ino agencije je besplatna. Prijava je otvorena do kraja jula za programe koji počinju na jesen.


Ako želite da studirate u Češkoj pošaljite nam besplatan upit