IUBH School of Business and Management Berlin

IUBH škola za biznis i menadžment je jedan od vodećih privatnih univerziteta u Nemačkoj. IUBH priprema studente za međunarodnu karijeru u upravljanju uslugama u tri kampa: Bad Honnef, Bad Reichenhall i Berlin. Studije su na engleskom jeziku, a IUBH obezbeđuje besplatno učenje nemačkog.

Studirajte u samom srcu Evrope i doživite bogat i hipsterski način života u Berlinu!

0001 (5).jpg

Ovaj dinamičan grad orijentisan na budućnost postaje vodeći evropski pokretački centar i poznat je kao najbolja lokacija za preduzetnike. Dom je ljudima iz više od 186 zemalja, Berlin je jedinstveno mesto umrežavanja i saradnje sa bogatim mogućnostima i resursima koji samo čekaju da budu iskorišćeni!

IUBH

IUBH škola za biznis i menadžment je jedan od vodećih privatnih univerziteta u Nemačkoj. IUBH priprema studente za međunarodnu karijeru u upravljanju uslugama u tri kampa: Bad Honnef, Bad Reichenhall i Berlin. Studije su na engleskom jeziku, a IUBH obezbeđuje besplatno učenje nemačkog, što se preporučuje i ohrabruje od strane profesora.

IUBH Capital Campus Berlin

Smešten direktno u centru Berlina, IUBH Berlin Campus je samo nekoliko minuta od nekih od najvažnijih znamenitosti Berlina. Idealno za obilaske i posete muzejima tokom pauzama u učenju, npr u muzej”Museumsinsel”, istorijski “Nikolaiviertel” ili trg “Alekanderplatz” sa tržnim centrima i brojnim barovi i restorani. Možete provoditi svoje slobodno vreme i opustiti se na tremu IUBH kampusa na obali reke “Spree” ili na “Fisher Island”. Zgrada je istorijska spolja, a unutra savremeno opremljena predavačkim sadržajima, najnovijim tehnologijama za prezentacije, besplatnim Wi-Fi u celom kampusu, moderna biblioteka u kampusu i kantini koja nudi različita jela su tu za prijatan boravak studenata.

IUBH kampus pruža savršeno okruženje za vaše iskustvo u učenju:

 • moderan, dobro opremljene sobe za seminare i različite sadržaje
 • Wi-Fi dostupan na celom kampusu
 • pristup mnogim bibliotekama širom grada
 • pristup svim berlinskom “Studentenwerk
 • Trpezarija, kafić i kantina

Networking u Berlinu

IUBH-ov pristup “akcionog učenja” nudi moćan alat za ličnu i profesionalni razvoj i emisije kako se prilagoditi i implementirati znanja za stvaranje efikasnih rešenja za stvarne probleme. Studenti IUBH-a takođe su dobili šansa da se formira “IUBH Global”
Campus Dai “- događaj na i van mreže dizajniran da demonstrira IUBH jedinstveno obrazovno iskustvo i mreža širom sveta.
www.iubh.de/en/berlin

Campus Bad Honnef

Bad Honnef je prelepi gradić-banja u blizini Bona, idealan za one koji žele da studiraju u malom gradu i da provode vreme u prirodi. Kampus u Bad Honnefu nalazi se u istorijskom parku St. Anno, velikom parku usred centra grada Bad Honnef. Stare zgrade u kombinaciji sa modernom arhitekturom omogućavaju kampusu atmosferu koja samo po sebi predstavlja poziv za studiranje.

Infrastruktura – kampus za učenje i osećaj kao kod kuće:

 • predavanja u vrhunskim seminarskim prostorijama opremljene najboljom modernom opremom
 • obučavanje softvera u centru za obuku računara
 • besplatan Internet u kampusu
 • Biblioteka sa bazama podataka za online istraživanje
 • moderna demonstraciona kuhinja za praktične seminare
 • moderna kafeterija – sveža, zdrava, ukusna
 • Dallmair Cafe i Bar i Charli’s Lounge
 • restoran univerziteta “Anno”

Campus Bad Reichenhall

Studirati gde drugi idu na odmor

Bad Reichenhall je gradić-banja u Alpima, koji se nalazi na samoj granici Nemačke i Austrije, u neposrednoj blizini Salcburga. Kampus Bad Reichenhall nalazi se u srcu regije Berchtesgadener Land. Sa Alpima na svom pragu, možete studirati na IUBH School of Business i Management u jedinom nemačkom “Alpine university campus”, u jednom od najlepših regija u Njemačkoj, gde ceo svet dolazi na odmor i skijanje.

Infrastruktura – kampus za učenje i osećaj kod kuće

 • predavanja u vrhunskim seminarskim prostorijama opremljene najboljom modernom opremom
 • besplatan Internet u kampusu
 • specijalna biblioteka za oblasti gostoprimstva i turizma
 • prvoklasni restoran 200 kvadratnih metara i trening kuhinja sa 10 profesionalnih radnih stanica
 • inovativna kafeterija i koncept restorana
 • Dallmair Cafe & Bar

Studije

IUBH programi se fokusiraju na menadžment. Na nivou osnovnih studija (Bachelor) postoji Aviation, Event, International, Hospitality, kao i menadžment turizma i marketinga. Na Master nivou pružamo međunarodno upravljanje različitim specijalitetima, transportnom i logističkom menadžmentu, kao i MBA u međunarodnom poslovanju. Preuzmite brošuru IUBH brochure

iStock_000046047046_XXXLarge_DL_PPT_0

Bachelor

Master

Karijerni centar i zapošljavanje posle studija u Nemačkoj

IUBH2_lightboxSlužba IUBH Career Services podržava studente i nalazi im praksu do 4 puta u toku studija. Oko 80% stažiranja je plaćeno, a plate su između 400, – € i 1.000, – € zavisno od profesije i zaduženja studenta. Bad Honnef i njegov region, kao i Berlin, pripadaju najrazvijenijim regionima u Nemačkoj, stoga je dostupno puno poslova sa punik ili kraćim radnim vremenom. Nemačka ekonomija je vodeća u Evropi i nakon diplomiranja 1,1 miliona pozicija čeka diplomirane studente. Ostanak zarad traženja posla je moguć u trajanju od 18 meseci, a kada se nađe posao dobija se boravišna dozvola. Stalni boravak može se dobiti nakon 2-3 godine relevantnog radnog iskustva.

IUBH garantuje posao svim studentima posle studija koji imaju znanje nemačkog na nivou C1.

Cena osnovnih studija po godini je 11380 evra, a Master studija je 12-17800 zavisno od programa. Za troškove života treba izdvojiti u proseku 700 evra mesečno.

IUBH-Berlin-1

Prijava

Studije počinju dvaput godišnje (u oktobru i martu) i prijava je otvorena tokom cele godine. Zbog nemačke vize potrebno je prijaviti se što ranije. Cena prijave je 50 evra ali preko Ino agencije je besplatna.


Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu pošaljite nam besplatan upit