Link Campus University Rome

Univerzitet Link Campus je privatni univerzitet u Rimu koji je u potpunosti akreditovan od strane države Italije. Jedan od podpredsednika Univerziteta je Franco Frattini, bivši ministar spoljnih poslova Italije, koji je dekan njihovog Fakulteta političkih nauka.

Poznat je kao univerzitet koji nudi odlične uslove studiranja, izuzetno lep kampus u Rimu i programe na engleskom jeziku.

studije-u-Rimu ino agencija

Osnovan u Rimu 1999. godine kao podružnica Univerziteta Malta u Italiji, od 2011. godine Univerzitet Link Campus funkcioniše samostalno, pod  italijanskim uredbama Ministrarstva obrazovanja. Univerzitet Link Campus kombinuje edukativne strategije anglo-saksonskog sistema sa italijanskom kulturom i didaktičkom metodom. Većina kurseva se nastavlja na engleskom jeziku, izuzev onih koji se održavaju na italijanskom jeziku. Takođe, univerzitet Link Campus ima mrežu sa međunarodnim univerzitetima poput LSE, Lomonosov i mnogi drugi. Ono što izdvaja ovaj Univerzitet je jedinstvena kombinacija starog i novog, italijanskog i engleskog i sigurno jedan od najprijatnijih kampusa u Italiji.

STUDIJE

Osnovne studije traju 3 godine, a Master studije traju jednu ili dve godine.

Bachelor of Arts Degree Programs

Master of Arts ( Single Cycle Program)

Master of Arts Programs

Uslovi studiranja

  • Maksimalno 25 studenata po odeljenju je obavezno da olakša blisku vezu između učenika i profesora.
  • Stalna podrška mentora.
  • Mentorski program (stručnjak iz oblasti koji će dati smernice za zapošljavanje studentima koji su blizu kraja studija)
  • Velika biblioteka, sale za predavanja, menza na fakultetu i prelepo ogromno dvorište gde studenti borave tokom dana
  • Komparativni i interdisciplinarni metod studija
  • Interaktivna nastava
  • Redovne lekcije obogaćene studijama slučaja, seminara i sastanaka sa svedočenjima iz različitih stručnih oblasti, institucija i preduzeća – profesori su veoma povezani sa instutucijama i često gostuju stručnjaci iz kompanija, Vlade i međunarodnih insitucija čije je sedište u Rimu poput UN FAO
  • Pristup Celokupnom kalendaru događaja na kojima se gostuju istaknutu pojedinci na međunarodnom nivou iz svih relevantnih oblasti kao što su ekonomija, pravo, politika i komunikacije.
  • Velika mreža italijanskih i stranih partnerskih kompanija u kojima studenti pronalaze poslove i prakse
link-campus-university-rim
Direktorka Ino Agencije Ana Marija Marinković i Direktorka za međunarodnu saradnju Link Campus Univerziteta Alessandra Liccardo

Školarine i stipendije

 

Školarina je 12000 evra, ali ekskluzivno preko Ino agencije može se dobiti umanjenje od 30-50% školarine! Kontaktirajte nas kako bismo poslali prijavu za stipendiju za Vas. Usluga slanja je besplatna ali komunikacija ide preko nas.

link-campus-rim-ino-agencija.jpg

Život u Rimu

Dolce vita u punom smislu. Za mnoge najlepši evropski grad, svojom toplom klimom, gostoprimljivošću, istorijom, kuhinjom ali i zbog blizine mora, predstavlja jedinstveni spoj zbog kojeg milioni ljudi svake godine posete Rim. Do Rima postoji direktan let iz Beograd i Podgorice, koji traje malo više od sat vremena. Za pronalazak smeštaja Univerzitet Link Campus pomaže studentima da pronađu stan, dok Ino Agencija pruža podršku u dobijanju italijanske boravišne vize.


Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu pošaljite nam besplatan upit cropped-logo-ino-agencija