Studiranje u Švedskoj

Zašto studirati u Švedskoj?

  • Švedska je jedna od najsigurnijih i najmodernijih zemalja na svetu. UN Human Development Indeks klasifikuje Švedsku kao jednu od najpoželjnijih zemalja za život.
  • U Švedskoj većina stanovništva koristi engleski jezik, te velika većina švedskih kompanija koristi engleski jezik kao službeni jezik.
  • Studije su potpuno besplatne za studente sa EU pasošem.
  • Jönköping University je jedan od vodećih univerziteta u području internacionalizacije i neguje partnerstva sa 350 univerziteta širom sveta, gde možete otići na razmenu.
 • Jönköping je udaljen tri sata vožnje od glavnog grada Stokholma i predstavlja studentski grad sa odličnim studentskim životom i niskim troškovima.

Opšte informacije o Švedskoj

  • Švedska je zemlja inovacije – IKEA, H&M, Volvo, Skype, Ericsson i mnoge druge kompanije su švedske kompanije.
  • Dobra povezanost sa Srbijom, do Švedske Wizzair u leti u 3 grada: Štokholm, Malme i Geterburg. Cena je manja od 50 evra, let traje tri sata i brzo ste sa jednog kraja Evrope na drugi.
  • Švedska je odlično povezana low-cost letovima sa celom Evropom, Rusijom, Islandom i Evropom, te možete puno putovati dalje iz Švedske.
 • Cena studija za studente koji nemaju EU pasoš iznosi oko 10000 – 15000 evra po godini.

jonkoping studije u svedskoj.jpg

Jonkoping

Iskustvo sa studija u Švedskoj

Antonija Vidaković, Master  master-u-svedskoj-2

Obrazovni sistem Švedske je potpuno drugačiji od onoga na šta smo mi navikli u Srbiji.  Odnos između studenata i profesora je neformalan, i od studenta se očekuje da se profesoru obraća isključivo imenom. Svaka inicijativa je vrlo dobrodošla, a ceo sistem je fokusiran na studenta, od kog se očekuje samostalnost, dok je profesor tu samo da da određene smernice. Švedsko obrazovanje je poznato po radu u grupama, gde je rad uvek i isključivo jednako podeljen. Bez obzira na to da li vas Švedska asocira na hladno vreme, državu blagostanja, Ikeu, ABBA-u, H&M, ili nešto drugo, ona je odlično mesto za život, zbog svog sistema i visoke kulture ljudi i institucija. Zato uopšte ne iznenađuje činjenica da su Šveđani jedna od najsrećnijih nacija na svetu!

Upis na studije u Švedskoj

Ino agencija predstavlja državni univerzitet u Švedskoj na koji se možete direktno prijaviti preko nas i početi vaše studije i kurs već sledećeg semestra!

Ino agencija pruža punu podršku u prijavu na studentsku vizu i pribavljanje potrebne dokumentacije, kao i prijave na nepartnerske univerzitete. Pogledajte naše usluge: INO usluge 2019

Studije na University Jonkoping na engleskom jeziku

>>>  University Jonkoping

Pošaljite nam direktan upit